Therapeutische Massage

Aanraken is een eerste levensbehoefte. Onze huid is niet alleen het grootste, maar ook een van de gevoeligste organen van ons lichaam. En als we liefdevol worden aangeraakt wordt het hormoon Oxytocine aangemaakt (knuffelhormoon). Het vermindert stress en geeft een rustig, relaxed gevoel! Daarnaast werkt het ook nog als pijnstiller en bevordert genezing en groei.

Toch zijn er veel mensen die niet of nauwelijks aangeraakt worden. En ik hoef je niet te vertellen wat dat met je doet, dat voel je zelf het beste.

Ook zijn er veel mensen die “in het hoofd zitten”, piekeren, controle willen houden en moeilijk los kunnen laten. Zonde want daardoor voel en beleef je minder. Gedachten zitten in je hoofd, gevoel zit in je lichaam! Gedachten kun je niet stop zetten, dat hoeft ook niet. Zolang je maar elke keer dat je gedachten afdwalen weer terug naar je gevoel gaat. Word je bewust van mijn handen op jouw lichaam en je lichaamsreacties.Voor mensen die nooit iets voelen is dit voelen een hele rare gewaarwording. Maar ook een heel prettige om dat, als ze durven los te laten, de rust in het hoofd ontstaat. Sommige mensen voelen vaak voor het eerst weer na lange tijd hoe ontspanning aanvoelt.

Dat is ook eng. Eng om opeens weer te voelen ipv te beredeneren. Er kunnen emoties loskomen zoals dankbaarheid, liefde, positieve energie maar ook verdriet, het gevoel "iets gemist te hebben".
Fijn te weten dat ook die gevoelens er mogen zijn en geuit mogen worden.

Een behandeling duurt 120 minuten en bestaat uit een intake, de massage, douchen na afloop en er is alle ruimte voor een gesprek. Jouw investering is € 110,- (alleen overdag en niet in het weekeinde)

Een massage is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, wel een mooie en zinvolle aanvulling.

Zie je graag, lieve groet Elaine