dinsdag 21 februari 2017

Access Consciousness Bars

Behoefte aan ontspannen en een leeg hoofd?


Access Consciousness ™ biedt technieken en processen om heel bewust te leven, om echt aanwezig te zijn zonder oordeel over jezelf of anderen. De stroming ontstond rond 1990 in Amerika, met als kopstukken Gary Douglas en Dain Heer. Met workshops en lessen leren zij anderen om hun leven te veranderen.

Eén van die technieken is Bars. 32 Energie punten op je hoofd die de elektrische lading bevatten van alle ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je hebt opgeslagen. Zo is er een baan voor liefde, verdriet, haat en angst, maar bijvoorbeeld ook voor geld. Iedere gedachte aan geld wordt in die energetische baan opgeslagen. Een gedachte die afwijkt van wat er al in de banen vast zit, past er niet meer bij. Er is geen flexibiliteit meer: je staat niet open voor nieuwe dingen, je durft niet te veranderen en beschouwt alles wat niet past bij je huidige leven als onmogelijk.

Als deze punten zachtjes en in een bepaalde volgorde worden aangeraakt kun je beperkende overtuigingen los laten. Vergelijk het maar met de delete knop op de computer waarmee je onnodige bestanden verwijdert waardoor de pc meer ruimte heeft. Het resultaat is op zijn slechtst een leeg hoofd en totale ontspanning. Ook ideaal voor mensen die vooral in hun hoofd leven en moeite hebben met voelen. Op zijn best komt er ruimte om te ontvangen: nieuwe ideeën, plannen, inzichten en kun je nieuwe stappen zetten, zonder dat je het eng vindt, zonder dat je geremd wordt door je beperkende gedachten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat de hersengolven veranderen op dezelfde manier als het ontspannen moment waarop je in slaap gaat vallen.

Bars is een ongelooflijk mooie techniek voor stress vermindering, leren ontvangen en leren voelen, voor rust in je hoofd (ADD, ADHD). En ik geef eerlijk toe dat ik sceptisch was. Het Amerikaanse sausje spreekt me niet aan maar de resultaten liegen niet. Mensen die van de tafel afstappen en zeggen dat ze nog nooit zo ontspannen zijn geweest zijn eerder regel dan uitzondering. Mensen die versuft voor zich uitkijken omdat hun hoofd eindelijk weer leeg is. Iemand die allemaal beelden zag uit het verleden, momenten waarop zij compleet geluk voelde.

Bij deze behandeling lig je gekleed op een zachte (verwarmde) massagetafel. Praten mag maar hoeft niet. Veel mensen doezelen weg omdat het zo ontspannend is.De behandeling, inclusief intake en napraten, duurt 60 of 90 minuten. Bij kinderen ligt het aan de leeftijd en varieert het van ongeveer 30 tot 60 minuten. Wanneer kinderen de behandeling niet kunnen ondergaan zonder afleiding kunnen ze ook een filmpje kijken.
Jouw investering is:

€ 70,- voor 75 minuten of € 60,- voor 60 minuten. Strippenkaart: 5x een uur € 250,-.
€ 10,- per kwartier voor een kind tot 14 jaar.
17 opmerkingen:

 1. Interessante uitleg. Ik lees regelmatig wat over bars, maar fijn om ook te lezen wat het dan precies inhoudt. Kun je het ook bij jezelf doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sjira. Bij Bars gaat het juist om ontvangen, de meeste grepen kun je niet bij jezelf doen maar het punt van ontspanning kan wel! Dat leer ik cliënten dus ook aan als ze dat willen.

   Groetjes en bedankt voor je reactie,
   Elaine

   Verwijderen
 2. Als HSP-er zijnde en in 2015 bijna een jaar in een burn-out te hebben gezeten geloof ik direct dat dit werkt. Een soort van APK voor je lichaam en geest. Het is dat je praktijk niet bij me in de buurt zit anders was ik graag een keer voor een behandeling bij je gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heftig Patricia! Als ik iets voor je kan doen moet je het maar laten weten. En als je een keer in de buurt ben kom je het maar uitproberen!

   Groetjes Elaine

   Verwijderen
 3. Ik vond dit echt zeer interessant om te lezen en zou het echt zo simpel zijn. Je hebt me dus best nieuwsgierig gemaakt hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt zo simpel en de reacties van cliënten liegen er niet om :-) Zelfs zonder dat ze weten dat ik Bars doe!

   Bedankt voor je reactie!
   Groetjes Elaine

   Verwijderen
 4. Oh wat een mooie therapie. Zou het graag zelf eens ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw dit lijkt mij een heel mooie techniek. Ik was al op zoek naar goede informatie en nu heb ik deze gevonden in jouw blog. ��
  Ik ga dit zeker een keer proefondervindelijk ondergaan en wie weet tzt een mooie aanvulling voor mijn massage praktijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker een hele mooie aanvulling op de massage. Ik eindig hier eigenlijk altijd mee en zelfs 5 minuten maakt al verschil!
   Succes met je praktijk en bedankt voor je berichtje Anneke!

   Verwijderen
 6. Zeer geïnteresseerd in je blog. Wat geweldig als iets dergelijks mensen verder kan helpen. Zeker in deze tijd (veel mensen zijn druk en hebben last van stress) e.d.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Duidelijke uitleg over Bars! En weer wat nieuws geleerd vandaag, dank je wel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Duidelijke uitleg klinkt veelbelovend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Katleen Van Landschoot10 augustus 2017 om 20:13

  Dank je wel om deze techniek bekend te maken. Jammer dat je praktijk zo ver weg ligt, anders maakte ik meteen een afspraak.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het veel met mij doet, in positieve zin. Het zorgt voor een diepe ontspanning en brengt rust in mijn hoofd. En dat is als HSP'er altijd prettig ;)
  Wat mij betreft een aanrader! Een warme groet, Jaco

  BeantwoordenVerwijderen