zondag 31 maart 2013

Ontgiften, de oplossing voor veel kwalen.

Ontgiften is één van de mogelijke behandelingen binnen de Sensi Therapie.

Veel mensen zijn vergiftigd door verkeerde voeding: te veel suiker, zoetstoffen, zout, koffie, alcohol, witmeelprodukten, slechte vetten. We gebruiken te weinig zuiver water, fruit en groenten. We hebben maar al te vaak stress en gebruiken veel te vaak, te snel en te lang medicijnen. Sommige hebben nog kiezen gevuld met kwik/amalgaam, de meest schadelijke stof voor de mens.
Onze ontgiftigingsorganen (lever, nieren) en uitscheidingsorganen zoals darm, longen en huid raken overbelast. Vuil blijft letterlijk achter in ons lichaam en dat is de oorzaak van veel van onze kwalen, ziektes en licht tot zwaar overgewicht!

Een verstoorde darmflora, slechte spijsvertering, het achterblijven van afval in de dikke darm beïnvloedt het hele lichaam. Overgewicht, chronische vermoeidheid, lusteloosheid, depressie, hoofdpijn, migraine, huidproblemen, darmproblemen, menstruatieproblemen, slechte stoelgang, hoge bloeddruk zijn allemaal gevolgen van vervuiling van ons lichaam!

Om de lever en de nier te ondersteunen bij het ontgiften kunnen we specifieke voedingsmaatregelen treffen. Een goedkope en makkelijke ontgifting is door de heetwaterkuur. Dit is een oude Ayurvedische manier om afvalstoffen te verwijderen, de vertering te verbeteren en te zorgen voor een vergroting van de stofwisseling.

Kook ’s morgens 20 minuten lang 2 liter (koolzuurvrij bron) water.
Schenk dit water in een thermoskan.
Drink gedurende de dag regelmatig, bv elk half uur, 2 slokjes zo heet mogelijk op.
Belangrijk is om daarnaast voldoende gewoon water te drinken.

Wil je het helemaal goed doen dan pas je ook je voeding aan. Suiker wordt weggelaten vanwege zijn “lege calorieën” en omdat het Hypoglycemie kan veroorzaken. Vlees wordt weggelaten omdat er hormonen en antibiotica in zitten en omdat het moeilijk verteerd kan worden. Het is verstandig om (veel) cafeïne te mijden vanwege de negatieve effecten op de spijsvertering. Geraffineerde, bewerkte producten, alcohol, sigaretten en junk food horen er uiteraard ook niet bij.
Het gebruik van probiotica (bv Yakult of nog beter Orthica Orthiflor Probiotica capsules) helpt bij de ontgifting en zorgt ervoor dat de goede bacteriën na de reiniging weer aanwezig zijn in de darmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten