zondag 3 november 2013

Supervrouwen en ideale maten...

Wij vrouwen hebben het bepaald niet makkelijk om een zelfbewustzijn te ontwikkelen dat los staat van alle ideaalbeelden die ons in tijdschriften, reclames en op televisie toelachen. Vergeet Claudia Schiffer en Marilyn Monroe en ga op zoek naar je eigen identiteit.

Vrouwen zijn er aan gewend hun seksuele waarde, schoonheid en aantrekkelijkheid en daarmee hun gevoel van eigenwaarde, te ontlenen aan de reacties van anderen. Dit heeft tot gevolg dat je gevoel van eigenwaarde instabiel is. Dikwijls is het slechts één blik die bepalend is voor je stemming. Denk aan die keer dat je vol trots liep in die nieuwe, nauwsluitende broek waarin je er zeer goed voelde uitzien en erg sexy. Dan die zijdelingse blik van je vriendin en plots schiet het vlijmscherp door je heen: mijn bovenbenen zijn te dik voor deze nieuwe broek. Je dag is verprutst!

En zijn het niet de ogen van anderen waarin we erkenning (of afkeuring) zoeken, dan zijn het wel de etalages, spiegeldeuren en glazen wanden die je blik, al dan niet genadeloos, op jezelf werpen.
De meeste vrouwen zijn ontzettend streng ten opzichte van zichzelf en leggen de lat veel te hoog. De gangbare ideale maten, het afgetrainde lichaam, de perfecte styling en die onweerstaanbare uitstraling; voor de meeste vrouwen geen realiteit. Is het je doel om die “Supervrouw” te zijn, die met het grootste gemak afwisselend de rol speelt van liefdevolle moeder, geslaagde zakenvrouw, opwindende minnares en perfecte huisvrouw? Vergeet het: Dat is een illusie die het niet waard is na te streven. Waarom doen we dan al die moeite? Omdat we door anderen geliefd willen zijn of goedgekeurd willen worden?
Laten we eens beginnen met onszelf te nemen zoals we zijn en daarmee tevreden te zijn !
Want als je het zelf niet bent, hoe kunnen anderen het dan wel zijn? Voel je dus lekker in die nauwsluitende broek, ondanks je dikke bovenbenen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten