zondag 31 maart 2013

The law of Attraction

Maak je dromen waar!
De wet van de aantrekking gaat uit van het principe dat alles (mensen, dieren, planten, spullen) energie is en dat die energie op een hoge frequentie kan zitten, oftewel positief geladen kan zijn, of op een lage frequentie kan zitten. En dat alles wat op eenzelfde frequentie zit, naar elkaar toe trekt. Vandaar dat op sommige dagen alles als vanzelf goed lijkt te gaan en dat op andere dagen alles mis lijkt te gaan en je steeds pech hebt. Net als de wet van de zwaartekracht is dit er gewoon. Altijd. Je hoeft ook niet te zeggen: vandaag ga ik de zwaartekracht eens toepassen op mijn leven.  Het is. En de wet van de aantrekking dus ook. Voor iedereen. Heel duidelijk uitgelegd in deze video:
Hoe kom je nou op een hoger trillingsniveau?

Dat kan bv door;

* Meditatie
* Positieve energieke muziek (denk aan Fame)

* Drink genoeg water
* Denk positief!
* Bekijk grappige filmpjes op YouTube
* Eet gezond
* Volg niet alle ellende in het nieuws
* Sport (maar niet te fanatiek)
* Ga naar buiten


Kortom, zorg dat je goed in je vel komt te zitten.


De 5 stappen van The Law of Attraction:

Stap 1: Weet wat je wilt (Vraag!)

Een prima manier om te besluiten wat je wilt is door erachter te komen wat je niet wilt. Dit op zichzelf helpt je al te ervaren welke tegenstellingen er zijn, zodat je je aandacht kunt richten op datgene wat je werkelijk wilt. Het lijkt heel eenvoudig, maar het is zo dat veel mensen te veel aandacht schenken aan wat ze niet willen! Waar je aandacht aan geeft groeit dus kies er bewust voor om aandacht te geven aan het positieve. Dat klinkt logisch en simpel maar het is een hardnekkige gewoonte van ons om te praten over wat we niet willen, om te vertellen wat er moeilijk is als iemand vraagt hoe het gaat en om vooral bezig te zijn met wat we nog willen verbeteren, nog moeten doen en ons te irriteren aan dingen. We praten vaak ‘slordig’ oftewel automatisch negatief. En dat houdt je frequentie dus laag.

Het begint met een beslissing.

Stap 2: Schrijf het op

Nadat je een beslissing hebt genomen over wat je wilt, is het belangrijk om het op te schrijven. Het is net zoiets als een markeerstift gebruiken als je aantekeningen maakt. Gedachten die je hebt opgeschreven dringen dieper door in je onderbewuste.
Je doelen en voornemens uitschrijven helpt je ook om voor jezelf duidelijkheid te krijgen en je erop te concentreren. Beide zijn even belangrijk als je de Law of Attraction gebruikt.

Stap 3: Kom erachter welke beperkende overtuigingen je hebt (Geloof!)

Ervan uitgaande dat je weet wat je wilt en dat je het opgeschreven hebt, ben je nu klaar om het te ontvangen. Werkelijk krijgen wat je wilt is het resultaat van actie. Het probleem dat kan ontstaan, is dat je op een bepaald moment toch geen actie onderneemt. Je kunt wel proberen te denken ‘ik krijg een nieuwe baan’ maar als je je ondertussen heel veel zorgen maakt omdat je al twee maanden geen werk hebt en je er eigenlijk geen vertrouwen in hebt, dan stuur je die gedachte alsnog op een lage frequentie de ruimte in en zal je er geen positieve dingen (geweldige nieuwe baan) mee aantrekken.
Dan zijn je beperkende overtuigingen naar boven gekomen. De enige manier waarop je je doelen succesvol kunt bereiken is door je beperkende overtuigingen te overwinnen. Er draaien letterlijk duizenden van deze beperkende overtuigingenprogramma's en stoorzenders in ons onderbewuste. Sommige komen meer voor dan andere, maar hier volgt de top 3:

Beperkende overtuiging 1: De hele wereld is tegen mij

Als je gelooft dat de hele wereld tegen je is, zul je nooit het goede dat je wilt, in je leven kunnen laten komen. Angst is een negatieve emotie die je constant in een staat van afwachten houdt. Je zult je dromen nooit waarmaken in deze geestestoestand. Einstein heeft ooit gezegd: "De belangrijkste beslissing die we nemen is of we geloven dat we in een vriendelijke wereld leven of in een vijandelijke."
En zo is het ook. Je moet geloven dat iedereen en alles in je leven er is om je te helpen en je te ondersteunen op je reis. Het universum is niet tegen je - het is er voor jou - omdat jij een onderdeel van het universum bent.

Beperkende overtuiging 2: Er is niet genoeg voor iedereen op deze wereld

Het lijkt wel of er een virus in de gedachten van mensen heerst dat zegt dat als ik krijg wat ik wil, iemand anders dat tekort komt. Het zegt ook dat als jij krijgt wat je wilt, iemand anders ervoor moet boeten. Dat er maar een beperkte hoeveelheid goede dingen is en dat die spoedig op is.
Dit idee "er is niet genoeg voor iedereen" komt van de gewoonte om te denken in termen van karigheid. Het is zo'n vastgeroest denkbeeld doordat de meeste mensen zoveel aandacht schenken aan de fysieke wereld, dat ze denken dat dat de enige realiteit is. En die gedachte beperkt de mogelijkheden die ze in hun leven kunnen toepassen.
In plaats daarvan kun je beter denken aan overvloed. Koester de gedachte dat er meer dan genoeg is voor iedereen. Koester de gedachte dat er meer dan genoeg is aan geld, ideeën, liefde, vriendschap en kansen. Overtuig jezelf er voortdurend van dat we leven in een universum van overvloed en dat er meer dan genoeg is voor iedereen.

Beperkende overtuiging 3: Je bent niet verantwoordelijk voor wat er met jou gebeurt

Als je een twistgesprek hebt met je partner of met iemand die belangrijk is in je leven, geef je hem of haar dan de schuld? De meeste mensen doen dat. Ze willen niet zelf de verantwoordelijkheid dragen voor wat hen overkomt. Ze denken dat we leven in een wereld van oorzaak en gevolg, alleen zijn zij niet de oorzaak.
Maar je moet goed begrijpen: als je niet verantwoordelijk bent voor datgene wat er in je leven gebeurt, kun je geen invloedrijke weloverwogen schepper van je eigen leven zijn. Je moet verantwoordelijk zijn voor alles. Dat is een bittere pil die je moet slikken, maar het opent wel de poort naar het leven dat je wilt leiden.
Dit zijn niet de enige beperkende overtuigingen die je vermogen om je eigen leven te bepalen tegenhouden. Welke andere beperkende overtuigingen die je hebt, hebben invloed op je vermogen je ideale leven te creëren? Welke ervaring heb je hiermee?

Stap 4: Laat datgene waar je aan gehecht bent, los

Gehechtheid aan ideeën en dingen kan allerlei vormen aannemen. Soms heb je een nieuw perspectief nodig of een andere manier om naar dingen te kijken om weer in beweging te komen. Laat datgene wat je niet meer wilt, los zodat je duidelijkheid krijgt en je je concentreert op wat je wilt.

Stap 5: Onderneem geïnspireerde actie (Ontvang!)

Geïnspireerde actie is: stoppen met denken aan wat je moet doen en je concentreren op het gevoel dat je krijgt als het gedaan is. Dus als je actie onderneemt, denk je aan hoe je je zult gaan voelen en hoe je dichter bij die gevoelens komt als je actie onderneemt. Stop met denken aan wat je moet doen.
Deze verandering gaat maar langzaam. In het begin zul je misschien slechts eens per week geïnspireerde actie ondernemen. Daarna, als je deze nieuwe manier van actie ondernemen een beetje gewend bent, zal het op een meer natuurlijke manier op je overkomen. Je begint dan instinctief te handelen vanuit dit nieuwe gezichtspunt.

Dit zijn de 5 stappen om de Law of Attraction effectief te gebruiken. Het is meer dan alleen positieve gedachten hebben - je moet beslissen wat je wilt, het opschrijven, erachter komen welke beperkende overtuigingen je hebt, datgene waar je aan gehecht bent, loslaten en geïnspireerde actie ondernemen.

Als je nog 9 minuten de tijd hebt, kijk dan eens naar deze video (let niet op de soms kromme vertaling)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten