zaterdag 15 maart 2014

Een leuker leven!

"Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg"
roepen trainers op cursussen persoonlijke ontwikkeling. Voor verbetering is verandering nodig. En voor de meeste veranderingen moet je iets anders doen dan wat je nu doet. We kunnen piekeren, klagen en zeuren over wat we allemaal beter willen in ons leven, maar we zullen toch echt zelf in actie moeten komen om iets te bereiken.

Op mijn site ga ik je verschillende opdrachten geven. Soms een heel eenvoudige, soms eentje waarvoor tijd moet worden vrij gemaakt. Oefeningen die zich richten op verschillende aspecten van je leven.
Verandering begint met inzicht in wat je echt wil en bewustwording van wat er anders moet.

Ben je bereid om stappen te zetten en je leven op te frissen? Zo niet, lees vooral niet verder en blijf lekker klagen ;-) Anders: Geniet van elke stap die je zet!


1. Om te beginnen; word je bewust van de knelpunten in je leven.
Zou je iets willen veranderen of verbeteren?


Schrijf het op, misschien heb je nog wel een mooi boekje/schriftje liggen wat kan dienen als dagboekje.

2. Schrijven over moeilijke gebeurtenissen helpt. We zijn geneigd om nare gevoelens te vermijden, maar daarmee houd je ze juist in stand! Als je ze opschrijft, en de gevoelens toelaat, neemt de intensiteit van het gevoel af.

Schrijf op waar je boos, verdrietig over bent. Als je gevoel een persoon betreft kun je een brief aan diegene schrijven (zonder dat die in de brievenbus moet). Schrijf alles in de "ik" vorm. Dus; "Ik ben verdrietig over ...". Schrijf net zolang tot je het los kunt laten, tot je alles gezegd hebt wat er te zeggen valt.

Hoe voelt dat?

De volgende keer schrijf ik meer over een juiste energiebalans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten